Συλλογή υπογραφών για το δικαίωμα των φυλακισμένων στην άδεια

Συλλογή υπογραφών για το δικαίωμα των φυλακισμένων στην άδεια, Αυγή 14.07.10

Με σύνθημα «Οι άδειες των κρατουμένων δεν είναι παραχώρηση, είναι δικαίωμα», η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων προχωρά σε συλλογή υπογραφών για την υπεράσπιση του νομοθετικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των τροφίμων στην άδεια.

“Πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως ο Ν. 3772/09 που ψηφίστηκε επί υπουργίας Δένδια, αυστηροποιούν την πρακτική χορήγησης αδειών σχετικοποιώντας και τα κριτήρια, με αποτέλεσμα άδειες να περικόπτονται αναίτια ή και αναιτιολόγητα ή με τυπικές αιτιολογίες”, τονίζει η Πρωτοβουλία και συνεχίζει: “Παραμένει επίσης το πρόβλημα των καταδικασθέντων με βάση το νόμο περί ναρκωτικών, καθώς με την τροπολογία του Ν. 3811/09 αυτοί εξακολουθούν να αποκλείονται από ευεργετικές διατάξεις μετά την έκτιση του 1/5 της ποινής”. Η άδεια “ουσιαστικά αποκλείεται και για τους αλλοδαπούς κρατούμενους, καθώς στη μεγάλη πλειονότητά τους δεν έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν μόνιμη κατοικία (προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας), ενώ το ιδιαίτερο νομικό τους status συντείνει στην αντιμετώπισή τους ως εξ ορισμού επικίνδυνων».

“Το συμβούλιο της φυλακής παίρνει το ρόλο της Πυθίας, ο χρησμός υποκαθιστά τον νόμο και οι προβλέψεις για την κακή χρήση της άδειας μετατρέπονται από ενδεχόμενο σε βεβαιότητα, έτσι ώστε να νομιμοποιείται η ουσιαστική ακύρωση των σχετικών ρυθμίσεων”, υπογραμμίζει η Πρωτοβουλία.

Συλλογή υπογραφών στο: adeiesfylakes@gmail.com

Διαβάστε ακόμα:

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 15 Ιουλίου, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: