Συγκέντρωση στις φυλακές ανηλίκων Βόλου, αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές Άμφισσας

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Την Κυριακή θα είμαστε έξω από τις φυλακές ανηλίκων στο Βόλο, 17.06.10 

Την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι θα είμαστε έξω από τις φυλακές ανηλίκων Βόλου. Θα είμαστε εκεί γιατί τα παιδιά αυτά είναι μόνα τους και δεν έχουμε καμιά διάθεση να τα αφήσουμε έτσι. Θα είμαστε εκεί γιατί ένας μεγάλος αριθμός των παιδιών κοιμάται στο πάτωμα. Γιατί έκαναν δραστικές περικοπές σε όλα τα προγράμματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Θα είμαστε εκεί γιατί μάθαμε ότι λόγω της… οικονομικής κρίσης μείωσαν το μηνιαίο ποσό των 8 ευρώ στους άπορους κρατούμενους και το έκαναν 6 ευρώ και 20 λεπτά! Θα είμαστε εκεί, έξω από την πόρτα της φυλακής γιατί δεν υπάρχει χαρτί υγείας, απορρυπαντικό, γιατί ο προαύλιος χώρος είναι μόνο τσιμέντο, γιατί δεν “σκέφτηκαν” να βάλουν ένα παγκάκι, λίγο χώμα, γιατί κλειδώνουν τα παιδιά είκοσι, πολλές φορές και 24 ώρες μέσα στα μπουντρούμια που τα ονομάζουν θαλάμους και κελιά. Θα είμαστε εκεί γιατί υπάρχουν τουαλέτες χωρίς πόρτα, γιατί δεν δίνουν άδειες, γιατί οι ποινές είναι εξοντωτικές, παράλογες.

Θα είμαστε εκεί, γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν επιλέγουμε τις όποιες ατομικές διεξόδους, δεν γυρνάμε την πλάτη μας στους πιο αδύναμους, τους πιο φτωχούς, τους πιο αποκλεισμένους. Θα είμαστε εκεί γιατί θα μπορούσε να είναι τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, τα φιλαράκια μας. Θα είμαστε εκεί γιατί δεν ξεχνάμε τα παιδιά που χάθηκαν μέσα στις φυλακές. Θα είμαστε εκεί γιατί οι φυλακές ανηλίκων είναι παραλογισμός της εξουσίας, αυθεντικός καθρέπτης της. Και δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε “κανένα παιδί μέσα σε κελί”.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καλεί κάθε πολίτη, κάθε ευαισθητοποιημένο άνθρωπο να έρθει μαζί μας την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι έξω από τις φυλακές ανηλίκων στο Βόλο.

Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία πείνας των κρατουμέων στις Φυλακές Άμφισσας, 19.06.10

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των κρατουμένων της Άμφισσας που διαμαρτύρονται με απεργία πείνας για τις άθλιες συνθήκες κράτησης τους , και ιδίως για τη χωρητικότητα των κελιών, αλλά και για την απαράδεκτη αργοπορία στην εκδίκαση των υποθέσεων τους και υπενθυμίζει ότι και για τα δύο αυτά ζητήματα η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αρκετές φορές, καθώς κρίθηκε ότι η κακή ποιότητα συνθηκών κράτησης ισοδυναμεί με ταπεινωτική μεταχείριση ενώ η καθυστέρηση εκδίκασης μιας υπόθεσης παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη.

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 19 Ιουνίου, 2010.

Ένα Σχόλιο to “Συγκέντρωση στις φυλακές ανηλίκων Βόλου, αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές Άμφισσας”

  1. […] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: