Διαμαρτυρία στη Δ.Αλλοδαπών από Αντιρατσιστικές/Μεταναστευτικές οργανώσεις για το άσυλο

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών με αίτημα την αποκατάσταση της διαδικασίας παροχής ασύλου, πραγματοποιήθηκε χθες με την συμμετοχή αντιρατσιστικών και οργανώσεων μεταναστών.
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον αποκλεισμό και την εξαθλίωση των προσφύγων – Όχι στην κοροϊδία των 20 ραντεβού», Επιτροπή των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας, κ.Κατριαδάκη.

Κατά τη συνάντηση τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι ουσιαστικά η διαδικασία του ασύλου έχει καταργηθεί το τελευταίο 8μηνο, καθώς παρέχεται η δυνατότητα σε μόλις 20 άτομα να αιτούνται άσυλο κάθε Σάββατο, ενώ παλαιότερα ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε τα 300 άτομα! Κατά συνέπεια σ’ αυτό το 8μηνο έχουν καταφέρει να κάνουν αίτηση μόλις μερικές εκατοντάδες ενώ οι εν δυνάμει αιτητές είναι χιλιάδες.

Πίσω απ’ αυτή την κατάσταση βρίσκεται η μη λειτουργία των 5 επιτροπών της Αθήνας για τις συνεντεύξεις. Οι οποίες άκουσον-άκουσον δεν λειτουργούν γιατί δεν έχουν στελεχωθεί από υπαλλήλους της περιφέρειας, δηλ. του υπ. εσωτερικών. Η συνέντευξη αποτελεί την δεύτερη φάση για κάθε πρόσφυγα. Η πρώτη φάση είναι η καταγραφή και τα δακτυλικά αποτυπώματα. Ουσιαστικά όμως καμιά φάση δεν λειτουργεί! Αλλά μοιάζει σαν κανενός να μην ιδρώνει το αυτί του. Η Διεύθυνση Αλλοδαπών έχει απαλλαγεί από τον …φόρτο, και ο Χρυσοχοίδης έχει τον «αντιτρομοκρατικό» φόρτο…

Οι δε πρόσφυγες, έχουν πραγματικά απελπιστεί…

Εμείς από την μεριά μας δηλώσαμε πως την ευθύνη της ανύπαρκτης διαδικασίας ασύλου, την φέρει πρώτα και κύρια το υπ.δημόσιας τάξης και η κυβέρνηση και πως δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την …εξαφάνιση της διαδικασίας ασύλου και πως πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα τουλάχιστον η πρώτη φάση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη και πως πρέπει να συνεχίσουμε την διεκδίκηση και τις κινητοποιήσεις. Οι εκπρόσωποι των Οργανώσεων απέδωσαν το φαινόμενο αυτό «στην μείωση των Επιτροπών για της συνεντεύξεις -λόγω της μη στελέχωσής τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών- και οι οποίες από πέντε ημερησίως σήμερα είναι μία έως δύο» με αποτέλεσμα την «υπολειτουργία της Υπηρεσίας με συνέπειες αποκλεισμού των μεταναστών».

* Πηγή: http://yregreece.blogspot.com

~ από dikaiomatansyn στο 22 Απρίλιος, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: