Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του N. Toddi από αστυνομικούς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010

12.00 το μεσημέρι, πλατεία Αγίου Λαζάρου

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 25χρονου ΝΙΚΟΛΑ ΤΟΝΤΙ

από την αστυνομία στις 16-02-2010 στον Βύρωνα,

δεύτερο περιστατικό μετά το θάνατο της υπαλλήλου

στον «Γερμανό» στην οδό Κύπρου στις 12-03-2009

  • ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΟΝΤΙ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ:
  • Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡ-ΟΥΕΣΤ!
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 16 Φεβρουαρίου, ο 25χρονος Νικόλα Τόντι, ομογενής από την Αλβανία, πέφτει νεκρός από οχτώ σφαίρες αστυνομικών, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στο Βύρωνα. Ο Τόντι, πατέρας ενός βρέφους, είχε την ατυχία να περνάει από το σημείο της καταδίωξης. Ο αστυνομικός που τον εκτέλεσε – πανηγυρίζοντας στη συνέχεια για το επίτευγμά του, όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο-, θεώρησε πως ο αθώος και ανύποπτος πολίτης ήταν ένας από τους δράστες που το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας είχαν αφοπλίσει αστυνομικούς στο Μαρούσι.

Η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, που αρχικά μίλησε για «επιτυχία», αλλά και αυτή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που σε δεύτερο χρόνο έκανε λόγο για «παράπλευρη απώλεια», δεν μπορεί παρά να προβληματίζουν κάθε δημοκρατικό πολίτη. Προβληματισμό, επιπλέον, δημιουργεί και η στάση πολλών Μέσων Ενημέρωσης, που συνηθίζουν να υπερπροβάλλουν εγκλήματα όταν δράστες είναι αλλοδαποί, αλλά προτιμούν -όπως συνέβη με την αιματηρή συμπλοκή στο Βύρωνα- να τα αποσιωπούν, όταν δράστες είναι Έλληνες αστυνομικοί και τα θύματα δεν εμπίπτουν στο προφίλ του «ξένου εγκληματία» που τα ίδια διαχρονικά φιλοτεχνούν.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις στο Βύρωνα, το Σάββατο 27/2 στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου, καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης, ζητώντας την τιμωρία των δολοφόνων του Ν. Τόντι. Η θλιβερή λίστα των «μεμονωμένων» δολοφονιών πολιτών από αστυνομικούς, πρέπει επιτέλους να κλείσει.

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 26 Φεβρουαρίου, 2010.

 
Αρέσει σε %d bloggers: