Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να κλείσουν οι χωματερές ανθρώπων

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού, Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να κλείσουν οι χωματερές ανθρώπων (23.2.2010)

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους μετανάστες με την παρούσία της Ηρώς Διώτη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι φοιτητών Κομοτηνής,η νεολαία Συνασπισμού, δεκάδες ανένταχτοι πολίτες της Θράκης και άλλες συλλογικότητες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο ένα από τα έξι στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών που υπάρχουν στο νομό της Θράκης

Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε είναι εξευτελιστική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κάθε μέρα απειλείται η ίδια η επιβίωσή των χιλιάδων μεταναστών που στοιβάζονται εκεί. Συγκεκριμένα το κολαστήριο της Βέννα αποτελεί μία αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, που διαβιούν σε κελιά χωρίς θέρμανση, κοιμούνται στο πάτωμα και η διατροφή τους είναι ελάχιστη.Οι στοιχειώδεις υγειονομικές συνθήκες δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο. Η απαραίτητη ιατροφαμακευτική περίθαλψη έχει να τους παρασχεθεί από τον περασμένο Αύγουστο με αποτέλεσμα ο κίνδυνος επιδημιών και λοιμώξεων κάθε μέρα να κλιμακώνεται. Τρεις κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι και να φυγουν πίσω στις χώρες τους .

Η Βέννα αποτελέι άλλο ένα Μεσσαιωνικό μπουντρούμι όπου στοιβάζονται άνθρωποι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και άλλες χώρες τις Ασίας οι οποίοι ήρθαν στην Έλλάδα διωγμένοι από τα καθεστώτα και τις συνθήκες που επικρατούσαν εκεί. για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη ζωή. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί άλλο να έχει την ανοχή μας.

Ως Νεολαία Συνασπισμού, καλούμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλους τους φορείς σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, να τοποθετηθούν για αυτή τη χωματερή ανθρώπων,για αυτούς τους αωθρώπους που δεν εχουν διαπράξει κανένα έγκλημα.

Απαιτουμε το άμεσο κλέισιμο των κρατητηρίων της Βέννα και όλων των παράνομων κέντρων κράτησης μεταναστών τέτοιου τύπου.  Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο για το δικαίωμα στη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 23 Φεβρουαρίου, 2010.

 
Αρέσει σε %d bloggers: