Επίθεση ακροδεξιών κατά διαδηλωτών στην Πανόρμου

Επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων δέχτηκαν συγκεντρωμένοι έξω από το σταθμό του μετρό στην Πανόρμου, κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 44 ατόμων, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά ελαφρά δύο άτομα. Μια 50χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες.

Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου ανακρίνονται προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοί ενεπλάκησαν στο επεισόδιο για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το συλλαλητήριο είχαν συγκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και άλλες οργανώσεις. Διοργανώθηκε με αφορμή επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει ακροδεξιοί τις τελευταίες μέρες στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων όπου προξένησαν ζημιές.

Την καταδίκη του εξέφρασε ο Β.Μουλόπουλος, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση. «Για μια ακόμα φορά φασίστες δρουν απροκάλυπτα και με την ανοχή της αστυνομίας ενάντια σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας, ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Η τρομοκρατία αυτή δεν πρόκειται να περάσει. Ο φασισμός δεν πρόκειται να ξαναβρεί ρίζες στην χώρα», τόνισε.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση σε ανακοίνωσή της καταδικάζει επίσης την επίθεση και καταγγέλλει την ανεξέλεγκτη δράση των Νεοφασιστικών ομάδων, που δρουν καθημερινά και προκαλούν τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα του λαού μας.

«Η επίθεση φασιστικών στοιχείων σε βάρος αντιφασιστών που έκαναν συγκέντρωση ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό στους Αμπελόκηπους, είναι ένα επεισόδιο ανάμεσα σε αυτά που καθημερινά γίνονται σε όλη τη χώρα. Επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, δημοκρατικούς πολίτες, αντιφασίστες, ενάντια σε νέους ανθρώπους που δεν τυγχάνουν της «έγκρισης» των νεοφασιστικών στοιχείων. Καλούμε την Κυβέρνηση να βάλει φραγμό στην ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών, να προστατέψει επιτέλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους μετανάστες από τις επιθέσεις και τη δράση των φασιστικών στοιχείων.

Η πάλη όλων των εργαζομένων ενάντια στον Φασισμό το Ρατσισμό με όλες του τις εκφράσεις πρέπει να δυναμώσει. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο δεν μπορεί να ανεχτεί αυτά τα φαινόμενα, αντίθετα πρέπει να μπει φραγμός στις φασιστικές πρακτικές, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στο Φασισμό το Ρατσισμό και την ξενοφοβία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

από το tvxs.gr

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 23 Ιανουαρίου, 2010.

 
Αρέσει σε %d bloggers: