Ο Νέος Κόσμος δεν ανέχεται τη ρατσιστική βία

Aνακοίνωση της Επιτροπής Ελλήνων και Μεταναστών Κατοίκων Νέου Κόσμου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου της περιοχής, συγκροτήθηκε χθες Δευτέρα 30/11 σε ανοιχτή συνέλευση που έγινε στη γωνία των οδών Κασομούλη και Ντουρμ, η «Επιτροπή Ελλήνων και Μεταναστών κατοίκων του Νέου Κόσμου».

Η Επιτροπή:

Καταδικάζει τη φασιστική επιδρομή της Δευτέρας 23/11 σε βάρος μεταναστών που άφησε πίσω της 5 μετανάστες τραυματίες (οι τρεις πιο σοβαρά, ένας μετανάστης με σπασμένο χέρι, ένας με σπασμένο πόδι και ένας με ράμματα στο κεφάλι) καθώς και δύο σπασμένα και λεηλατημένα μαγαζιά αράβων.

Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η γειτονιά μας πεδίο πολέμου και ρατσιστικού μίσους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε μετανάστη και πρόσφυγα που ζει στην περιοχή μας.

Απαιτούμε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες της βάρβαρης ρατσιστικής επίθεσης.

Να αποζημιωθούν από την πολιτεία οι ιδιοκτήτες των σπασμένων καταστημάτων και να ενισχυθούν οικονομικά οι τραυματίες.

Να σταματήσει η ανοχή και η απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης από την αστυνομία, που έσπευσε να διοχετεύσει «πληροφορίες» περί συγκρούσεων μεταξύ μεταναστών. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της «παραπληροφόρησης» στο Σώμα.

Αναλαμβάνουμε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και οργανώνουμε:

·        Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3/12, 1 μ.μ. έξω από το αστυνομικό τμήμα Κουκακίου (Βείκου 43 – 45).

·        Εξόρμηση ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών στην περιοχή το Σάββατο 5/12, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από τη συμβολή των οδών Κασομούλη και Ντουρμ.

Καλούμε κάθε πολίτη της περιοχής καθώς και κάθε τοπικό φορέα, να στηρίξει και να συμμετάσχει στις δράσεις μας. Ο Νέος Κόσμος είναι μια γειτονιά όπου έλληνες και μετανάστες ζούμε αρμονικά εδώ και δεκαετίες. Δεν θα επιτρέψουμε σε φασιστικές ομάδες, ρατσιστικές ιδέες και πρακτικές να δηλητηριάσουν τη ζωή μας.

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 1 Δεκέμβριος, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: