Επίθεση στα πρότυπα παραστρατιωτικού χτυπήματος στο στέκι Buena Ventura στη Θεσσαλονίκη

Από τα «ΝΕΑ» (25.11.2009)

Επίθεση στα πρότυπα παραστρατιωτικού χτυπήματος χαρακτηρίζουν οι διωκτικές αρχές στη Θεσσαλονίκη τη βομβιστική επίθεση σε στέκι αντιεξουσιαστών, τα ξημερώματα της Τρίτης. Στον αυτοσχέδιο μηχανισμό μεγάλης ισχύος είχαν τοποθετηθεί μεταλλικά θραύσματα, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης έξω από τον χώρο με την επωνυμία «Βuena Ventura» στην οδό Διαλέττη. Η έκρηξη έγινε αισθητή σχεδόν σε ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός μεγάλης ισχύος, αποτελείτο από πυροσωλήνα και εκρηκτική ύλη (πιθανότατα πυρίτιδα), στον οποίο είχαν τοποθετηθεί μεταλλικά θραύσματα, βίδες και καρφιά.

Από την έκρηξη, τζαμαρίες πολυκατοικιών κατέρρευσαν, ενώ κομμάτια μετάλλου καρφώθηκαν σε παράθυρα σπιτιών και σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ από θαύμα την ώρα της επίθεσης δεν περνούσε κάποιος περαστικός από τον δρόμο.

Η αστυνομία στρέφει τις έρευνές της σε κύκλους ακροδεξιών, οι οποίοι δεν διστάζουν να πραγματοποιήσουν τυφλές επιθέσεις.

«Η συνδεσμολογία του μηχανισμού και κυρίως το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν θραύσματα μετάλλου φανερώνουν ότι οι δράστες είχαν γνώση στρατιωτικών μεθόδων κατασκευής βομβών και ανορθόδοξου πολέμου. Φάνηκαν όμως άπειροι καθώς η βόμβα τοποθετήθηκε έτσι ώστε το ωστικό κύμα να εκτονωθεί προς την αντίθετη πλευρά», εξηγούν στην εφημερίδα αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι παρόμοιος μηχανισμός (πυροσωλήνας, μπαρούτι) μικρότερης όμως ισχύος, είχε χρησιμοποιηθεί και πριν από έξι μήνες στην επίθεση κατά του αριστερού στεκιού «Σφεντόνα» στη Θεσσαλονίκη.

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 25 Νοέμβριος, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: