Αστυνομία έξω από τα πανεπιστήμια

Από το «Έθνος» (14.11.2009)

«Λουκέτο» σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας αποφάσισαν να βάλουν ορισμένοι πρυτάνεις υπό τον φόβο επεισοδίων, εν όψει της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ έξω απ όλα τα ΑΕΙ θα βρίσκονται έως και την Τρίτη αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, κλειστά από χθες το πρωί έως και την Τρίτη θα παραμείνουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πάντειο, ύστερα από αποφάσεις που έλαβαν την Πέμπτη οι πρυτανικές Αρχές των ιδρυμάτων. Η λογική των αποφάσεων στηρίζεται στο να προληφθούν ενδεχόμενες καταλήψεις και επεισόδια, καθώς στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αρκετές φορές πριν ή μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Κλειστές από χθες παραμένουν, επίσης, η Νομική Σχολή και το Χημικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Η απόφαση για κλείσιμο του ιδρύματος είναι προληπτική», ανέφερε ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Τσίρης.

Αντίθετα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οι πύλες του ιδρύματος θα παραμείνουν ανοιχτές έως και την Τρίτη το μεσημέρι, λίγο πριν, δηλαδή, ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία και μόνο μετά την έναρξή της θα προσέλθουν προληπτικά αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο της Πατησίων. Σε περίπτωση, βέβαια, που κάποιο ίδρυμα το οποίο έχει κλείσει αποφασίσει να διοργανώσει μία εκδήλωση, είναι αυτονόητο ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα απομακρυνθούν.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τα προηγούμενα χρόνια μπορεί ορισμένα πανεπιστήμια να έκλειναν προληπτικά εν όψει της επετείου, δεν υπήρχε όμως αστυνομική δύναμη έξω από αυτά, τουλάχιστον πριν ξεκινήσουν επεισόδια ή καταλήψεις.

~ από dikaiomatansyn στο 14 Νοέμβριος, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: