Η πασοκική δημοκρατία έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομοκρατία

  • Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς προκλητικότητας εισβολή ένστολων αστυνομικών δυνάμεων κατά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη στον βιβλιοχώρο Φλοράλ στην πλ. Εξαρχείων.
Αποτέλεσμα αυτής της βίαιης συμπεριφοράς των αστυνομικών δυνάμεων ήταν η σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, του Στέλιου Ελληνιάδη και του Σωτήρη Δαματόπουλου, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ καθώς διαμαρτυρήθηκαν για την προσαγωγή δύο δεκαεξάχρονων.
Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων δεν είναι ατυχές επεισόδιο, αλλά, αντίθετα, εντάσσεται στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων.
Η νέα κυβέρνηση καθόλου νέα δεν είναι αφού δεν χάνει μέρα χωρίς να μένει πιστή στο δόγμα της ασφάλειας, χωρίς τις πρακτικές αστυνομικής αυθαιρεσίας, καταστολής και αστυνομοκρατίας. Ο Μ. Χρυσοχοϊδης πριν λίγες μέρες για τις επιχειρήσεις σκούπα που γίνονταν στα Εξάρχεια διεκήρυσσε σε όλους τους τόνους ότι λαμβάνει συγχαρητήρια για την υπεύθυνη στάση του. Μάλλον έχει αναγάγει σε προνομιακό του συνομιλητή τον Γ.Καρατζαφέρη.
Καλούμε το ΠΑΣΟΚ να μαζέψει τον κ. ΧρυσοχοΪδη και τους πραίτορες του πριν οδηγηθούν σε κάποιο καινούριο μεμονωμένο περιστατικό.
Η Νεολαία Συνασπισμού θα συνεχίσει τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

  • Συνέντευξη Τύπου στο καφέ Φλοράλ (από το tvxs)

  • Συνέντευξη Nίκου Μαβίδη

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 22 Οκτώβριος, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: