Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην διαδικασία απολογίας των κατηγορουμένων με βάση το νόμο για τις κουκούλες

koukoulonea

Πρωτοσέλιδο των "Νέων" ενόψει της θέσπισης του "κουκουλονόμου". Θα συνεχιστεί η φάρσα;

Στα δικαστήρια του Πειραιά βρέθηκαν σήμερα ο βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και το μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μαρματάκης για να παραστούν στην διαδικασία απολογίας των πέντε κατηγορουμένων για κακούργημα με βάση το νόμο περί αμφίεσης (κουκούλες).

Δηλώθηκε η παρουσία των βουλευτών Θοδωρή Δρίτσα και Τάσου Κουράκη ως μαρτύρων υπεράσπισης κατηγορουμένων στην συνέχεια της δικαστικής διαδικασίας.

Ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Καταγγέλλουμε την πρώτη απόπειρα εφαρμογής του άθλιου αντιδημοκρατικού νόμου της ΝΔ. Η ΝΔ τον ψήφισε, το ΠΑΣΟΚ τον εφαρμόζει παρά το γεγονός ότι στην βουλή τον είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό, άθλιο, αντιδημοκρατικό. Τα γεγονότα δικαιώνουν απόλυτα τις διαμαρτυρίες, την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφιστεί αυτός ο νόμος. Νεαρά παιδιά επειδή φορούσαν μαντήλια ή επειδή έφευγαν από ένα χώρο συγκέντρωσης πάνω σε μηχανάκια φορώντας τα κράνη τους διώκονται αυτή την στιγμή γιατί διαμαρτυρήθηκαν για το θάνατο ενός επίσης νεαρού πακιστανού υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες  λίγο μόλις μετά την απελευθέρωσή του από το αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας. Είναι αδιανόητο με αυτά τα στοιχεία να στοχοποιείται ένας χώρος νεολαίας και να παραβιάζονται τόσο βάναυσα όχι μόνο τα δικαιώματα αλλά και η κοινή λογική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση κατάργηση του νόμου για τις κουκούλες και το άμεσο πάγωμα της εφαρμογής του μέχρι να ψηφιστεί ένα νέος νόμος που θα τον ακυρώνει».

  • Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα εδώ
  • Πατήστε εδώ για να δείτε το ιστορικό της ψήφισης του  «κουκουλονόμου»
Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 21 Οκτώβριος, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: