0% ρατσισμός – 100% αλληλεγγύη

o tois ekato

Η Καμπάνια «0% ρατσισμός – 100% αλληλεγγύη» συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων.

Απευθύνεται σε κοινωνικούς φορείς, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικαλιστές, σε κάθε πολίτη, εργαζόμενο και νέο άνθρωπο που αισθάνεται την ανάγκη να υψώσει τη φωνή του απέναντι στην ξενοφοβία και τα ρατσιστικά μέτρα της Κυβέρνησης σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.

Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη ελλήνων και μεταναστών για την από κοινού υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Στόχος μας η συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου ελλήνων και μεταναστών για μια κοινωνία με 0% ρατσισμό και 100% αλληλεγγύη!

Οι πρώτες υπογραφές συμμετοχής φορέων στην Καμπάνια:

• Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών «KASAPI», Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών Ελλάδας, Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, Σύλλογος “ACTION CONGO”, Σύλλογος Μαροκινής Κοινότηταw Ελλάδας, Υπερπόντια Πακιστανική Συμμαχία, Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Σύλλογος Μαροκινών Σαχαριάν, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας των λαών Τουρκίας – Κουρδιστάν (ΚΑΠΑ)

• Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE)

• Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Κέντρο πληροφόρησης και τεκμηρίωσης για το ρατσισμό «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», Ελληνικό Τμήμα ENAR

Οι πρώτες πρωτοβουλίες της Καμπάνιας «0% ρατσισμός – 100% αλληλεγγύη» θα είναι:

1. Η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενόψει της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη στις 4. 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Με συνέντευξη Τύπου (4/9), συγκρότηση μεταναστευτικού – αντιρατσιστικού μπλοκ στη διαδήλωση των συνδικάτων (5/9) και Πανελλαδική Σύσκεψη Αντιρατσιστικού Συντονισμού (6/9).

2. Η προετοιμασία και διεξαγωγή «Διεθνούς Συνόδου των Κινημάτων ενάντια στο ρατσισμό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων» στην Αθήνα από τις 2 ως τις 5 Νοεμβρίου. Με παράλληλη διοργάνωση διαδήλωσης και αντιρατσιστικών δράσεων. Για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των μεταναστών και των προσφύγων. Η Διεθνής Σύνοδος των Κινημάτων θα διεξαχθεί τις ίδιες ημέρες που θα γίνεται στην Αθήνα το Κυβερνητικό «Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη». Ένας θεσμός με στόχο τη «διαχείριση της μετανάστευσης» σε βάρος των ανθρώπων και προς όφελος των κερδών και των επιχειρήσεων.

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Όλοι και όλες εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ενάντια στην ρατσιστική επίθεση που αντιμετωπίζουν μετανάστες και πρόσφυγες, με ή χωρίς χαρτιά. Για να διευρυνθεί ένα κοινό μέτωπο Ελλήνων εργαζομένων, νεολαίας και κοινωνίας, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Καταγγέλλουμε τα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης και δηλώνουμε πως θα αντισταθούμε στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, την ενίσχυση της καταστολής, την υιοθέτηση της ατζέντας της ακροδεξιάς. Τασσόμαστε ενάντια στον θεσμικό ρατσισμό, αλλά και στις ρατσιστικές επιθέσεις και την «φασιστική» γκετοποίηση περιοχών της Αθήνας και της χώρας. Με όπλο μας:

• την πλατιά ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, και την κατάρριψη των ψεμάτων, των λαϊκιστικών και αντι-επιστημονικών θέσεων της ρατσιστικής προπαγάνδας,
• την ενεργή συμμετοχή και στήριξη του αντιρατσιστικού μετώπου από το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα, νεολαιίστικες οργανώσεις, συνδικάτα, κοινωνικούς φορείς, αυτό-διοικητικά σχήματα, τοπικές κινήσεις, κινηματικές ενώσεις, πολιτικά κόμματα και τις οργανώσεις, κάθε προοδευτικό άνθρωπο και συλλογικότητα.

Τα μέτρα της κυβέρνησης:
1. Μαζικές συλλήψεις των χωρίς χαρτιά.
2. Αύξηση της κράτησης των χωρίς χαρτιά έως και 18 μήνες .
3. Ίδρυση νέων χώρων κράτησης, στην πραγματικότητα πρόκειται για στρατόπεδα συγκέντρωσης!
4. Πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων.
5. Μαζικές απελάσεις με ειδικές πτήσεις τσάρτερ.
6. Πίεση προς την Ε.Ε. –μαζί με άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου– για ενίσχυση της FRONTEX (Ευρωπαϊκή Δύναμη Φύλαξης Συνόρων) και δραστική αύξηση των κονδυλίων για τα νέα στρατόπεδα και τις μαζικές απελάσεις.
7. Αλλαγή του τελευταίου μεταναστευτικού νόμου (Ν.3386/2005), έτσι ώστε υποψήφιοι για απέλαση να είναι και όσοι νόμιμοι μετανάστες έχουν ποινική δίωξη για αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση 3 μηνών! Δηλ. ακόμα και για ασήμαντα πλημμελήματα κάποιος θα αντιμετωπίζει απέλαση!

Η ακροδεξιά απειλή:
Σε μια σειρά περιοχές, πάνω στο έδαφος της πραγματικής ανασφάλειας που προκαλεί η κρίση και η ανεργία, αλλά και η χρόνια υποβάθμιση όλων των μορφών της καθημερινής ζωής -με κρατική ευθύνη – η ακροδεξιά (σε όλες τις εκδοχές της) επιχειρεί να χτίζει ρίζες. Υλοποιεί «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις απέναντι σε μετανάστες-πρόσφυγες με την ανοχή ή την ανοικτή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ.

Ποιοι κερδίζουν από τον ρατσισμό;
-Η κυβέρνηση, που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή από τις αντεργατικές, αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές πολιτικές της.
-Εργοδότες που πατώντας στον φόβο, την ανασφάλεια, και τις διαχωριστικές γραμμές, αυξάνουν την εκμετάλλευση και συμπιέζουν τους μισθούς, και απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις για όλους.
-Αυθεντικοί εκπρόσωποι των «καθαρών κοινωνιών» του ΛΑΟΣ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Τα αυξημένα ποσοστά τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές, λειτουργούν ως συναγερμός.
-Τα διάφορα εγκληματικά κυκλώματα.

Δύο δρόμοι μπροστά μας:
Την προσφυγιά και την μετανάστευση δεν την διαλέγει κανείς. Την επιβάλουν οι πολιτικές των πολέμων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της καταλήστευσης του 3ου κόσμου, της περιβαλλοντικής καταστροφής. Τον φόβο και την ανασφάλεια την επιβάλουν οι πολιτικές της κυβέρνησης, της φτώχειας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας, παιδείας, κατοικίας και του περιβάλλοντος. Και απέναντί της υπάρχουν δύο δρόμοι. Αυτός της αποδοχής της ρατσιστικής πολιτικής, ανοχής των ρατσιστικών επιθέσεων και της φασιστικής απειλής. Ή εκείνος της ανατροπής των σχεδίων τους!

Όλοι και όλες εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο διαλέγουμε τον δεύτερο δρόμο!

Γι’ αυτό παλεύουμε για:

1. Να σταματήσουν τώρα οι «σκούπες» και οι απελάσεις. Να μην περάσει η αυξημένη κράτηση και η ποινικοποίηση της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.
2. Ξενώνες υποδοχής και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με όλες τις προβλέψεις για τις στοιχειώδες ανάγκες (υγεία, γλώσσα, νομική αρωγή κ.λ.π.). Με ειδικούς χώρους, για ανήλικους και υπέργηρους, γυναίκες και θύματα βασανιστηρίων. Ελευθερία εισόδου και ελέγχου των συνθηκών σ’ αυτούς τους χώρους. Να αξιοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση δημόσια κτίρια που είναι αναξιοποίητα.
3. Μαζικές κοινωνικές δαπάνες (παιδεία, υγεία, περιβάλλον, πολιτισμός) για να ξαναγίνουν οι πόλεις μας και οι γειτονιές μας ανθρώπινες για όλους μας. Εξασφάλιση πόρων από την μείωση των εξοπλιστικών δαπανών και την φορολογία στον πλούτο.
4. Να χτυπηθούν τα κυκλώματα του εγκλήματος και όχι τα θύματα του. Να χτυπηθεί το κύκλωμα της πορνείας με παροχή ανθρωπιστικής άδειας παραμονής στα θύματα του. Να χτυπηθούν τα κυκλώματα στέγης που στοιβάζουν ανθρώπους μαζί με ποντίκια με απαλλοτρίωση των ακινήτων τους. Χτύπημα του κυκλώματος των ναρκωτικών.
5. Καμιά ανοχή στην φασιστική βία, την κοινή δράση αστυνομίας και φασιστών. Κοινωνικός έλεγχος των διασυνδέσεων τους. Πάλη για την κοινωνική απομόνωση των επικίνδυνων ιδεών τους. Ασπίδα αλληλεγγύης στα θύματα τους. Φτάνει πια με την ατιμωρησία για ρατσιστικά εγκλήματα και επιθέσεις από όπου κι αν προέρχονται.
6. Χαρτιά στους μετανάστες που δεν έχουν με νέα διαδικασία νομιμοποίησης.
7. Τέρμα στο έγκλημα του λιγότερο από 1% παροχής ασύλου στην Ελλάδα. Να φύγει από τα χέρια της αστυνομίας η διαδικασία του ασύλου. Ειδική πρόνοια για τις ευαίσθητες ομάδες (ανήλικοι κ.λ.π.).
8. Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Υπηκοότητα στα παιδιά τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ.
9. Διαγραφή των χρεών του 3ου κόσμου. Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους στρατούς κατοχής. Τα κονδύλια για την FRONTEX, την καταστολή και τις νέες φυλακές, να δοθούν για κοινωνικές δαπάνες και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών. Οικονομική βοήθεια και τεχνογνωσία στον 3ο κόσμο για να αναπτυχθεί. Τέρμα στις πολιτικές υπερεκμετάλλευσης και εξόντωσης των φτωχών χωρών.
10. Κοινό αγώνα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ενωτικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και δράσης ενάντια στο ρατσισμό και την εγκληματική δράση φασιστικών συμμοριών.

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 20 Αύγουστος, 2009.

Ένα Σχόλιο to “0% ρατσισμός – 100% αλληλεγγύη”

  1. […] Δείτε περισσότερα για την Καμπάνια 0% Ρατσισμός – 100% Αλληλεγγύη […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

 
Αρέσει σε %d bloggers: