Γνωμοδότηση – κόλαφος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το νομοσχέδιο για τις κάμερες

surveillanceΗ διάταξη του νομοσχεδίου για τις κάμερες κρίθηκε αντισυνταγματική αλλά και σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Καίριο πλήγμα επέφερε χθες στην κυβερνητική πολιτική και το οργουελικής έμπνευσης νομοθέτημά της για κάμερες παντού η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Στο περιεχόμενο της γνωμοδότησης της Αρχής διαπιστώνεται το τεράστιο χάσμα με την κυβερνητική πολιτική και “εξηγείται” η σπουδή του υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει τον νόμο μέσα στο καλοκαίρι χωρίς να περιμένει τη γνωμοδότησή της.

Η διάταξη του περιβόητου νόμου για τις κάμερες κρίνεται όχι μόνο αντισυνταγματική, αλλά και σε κατάφωρη αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη Σύμβαση 108 του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σύμφωνα με την Αρχή, η διάταξη για τις κάμερες είναι μια αρνητική ρύθμιση που ταυτόχρονα αφήνει εντελώς αρρύθμιστη την επεξεργασία από δημόσιες αρχές προσωπικών δεδομένων που θα συλλέγονται από κάμερες σε δημόσιους χώρους.

Δείτε ακόμα

~ από dikaiomatansyn στο 29 Ιουλίου, 2009.

Ένα Σχόλιο to “Γνωμοδότηση – κόλαφος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το νομοσχέδιο για τις κάμερες”

  1. […] τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των γνωμοδοτήσεων της Αρχής. Μετά την απορριπτική γνωμοδότηση για τις κάμερες, η δεύτερη γνωμοδότηση της Αρχής κρίνει τη διάταξη για […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: