Εκδικάζεται η αίτηση για την έκδοση του Οζκιόκ στην Τουρκία

ozkiokΤην Παρασκευή 24/7 εκδικάζεται στις 10:00 πμ στο Εφετείο (Λουκάρεως) η αίτηση για την έκδοση στην Τουρκία του Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ. Οι Τουρκικές αρχές ζητάνε την έκδοση του αριστερού αγωνιστή με βάση την καταδίκη του εις θάνατον από χουντικό στρατοδικείο, καθώς και εντάλματα που αφορούν την πολιτική δράση του στο προοδευτικό κίνημα. Είναι εξόχως χαρακτηριστικό ότι τα εντάλματα, που υποτίθεται ότι στηρίζουν το κατηγορητήριο, έχουν εκδοθεί μετά τη σύλληψη του στην Ελλάδα…

Μια πιθανή έκδοση του Οζκιόκ στην Τουρκία μπορεί να τον εκθέσει σε κίνδυνο βασανισμού και πολυετούς άδικης κάθειρξης. Ακόμα και ίδια η ζωή του κινδυνεύει, αφού η θανατική ποινή (στην οποία έχει και ο ίδιος καταδικαστεί) δεν έχει καταργηθεί θεσμικά. Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Διεθνή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων. Μάλιστα, οι μαρτυρίες του Οζκιόκ από τα βασανιστήρια που έχει υποστεί στις Τουρκικές φυλακές, έχουν αποτελέσει βάση για καταγγελίες από τη Διεθνή Αμνηστία.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί σε κινητοποίηση για να μην εκδοθεί ο αγωνιστής Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια επανάληψη της υπόθεσης Οτζαλάν, δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα αγωνιστή της ελευθερίας να διωχτεί για τη δράση του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΖΚΙΟΚ, 23.07.09

Την Παρασκευή, 24/7, εκδικάζεται στις 10:00 πμ, στο Εφετείο, η αίτηση για την έκδοση στην Τουρκία του Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ. Οι Τουρκικές αρχές ζητάνε την έκδοση του αριστερού αγωνιστή με βάση την καταδίκη του εις θάνατον από χουντικό στρατοδικείο, καθώς και εντάλματα που αφορούν την πολιτική του δράση στο προοδευτικό κίνημα.

Η έκδοση του Οζκιόκ στην Τουρκία μπορεί να τον εκθέσει σε κίνδυνο βασανισμού και πολυετούς άδικης κάθειρξης. Ακόμα και ίδια η ζωή του κινδυνεύει, αφού η θανατική ποινή δεν έχει καταργηθεί θεσμικά.

Ο ΟΖΚΙΟΚ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ!!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!

Αρχείο:

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 23 Ιουλίου, 2009.

Ένα Σχόλιο to “Εκδικάζεται η αίτηση για την έκδοση του Οζκιόκ στην Τουρκία”

  1. […] […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

 
Αρέσει σε %d bloggers: