Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο

Ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο» , 20.07.09

prisonbarsΣήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση του απεργού πείνας και επι 7μήνες προφυλακισθέντα για τα επεισοδια του Δεκέμβρη, Θοδωρη Ηλιόπουλο.

Στη Παράσταση Διαμαρτυρίας έδωσαν το παρόν αντιπρόσωποι Α’βάθμιων Σωματείων, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, η Ανοιχτή Συνέλευση Χαλκίδας για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο, η επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η Επιτροπή Δικαιωμάτων Νεολαίας ΣΥΝ, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση και αλληλέγγυοι/υες.

Επιτροπή από τους συγκεντρωμένους, αποτελούμενη από τους αντιπροσώπους της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, του Δ.Σ. Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, της Επιτροπής δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, της Επιτροπής Δικαιωμάτων Νεολαίας ΣΥΝ και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, συναντήθηκε με τον Διευθυντή Γραφείου του Υπουργού, κο Αντώνη Σουρβίνο.

Η Επιτροπή έπειτα από την περιγραφή της υπόθεσης και παραθέτοντας τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την προφυλάκιση του ως άδικη και προκλητική τόνισε:

  1. τις προεκτάσεις της υπόθεσης σε σχέση με το κίνημα του Δεκέμβρη
  2. το ύφος του βουλεύματος που αποφασίζει την κράτηση του Ηλιόπουλου ακόμη 6 μήνες στη φυλακή και τα αντιφατικά στοιχεία που προκύπτουν σύμφωνα με την αρχική δικογραφία.
  3. την αντίφαση της επίμονης κράτησης του Θ. Ηλιόπουλου μέσα στο κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης του Συστήματος Δικαιοσύνης.
  4. το εύρος αλληλεγγύης στο πρόσωπο του Θ. Ηλιόπουλο και την μαζικότητα των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν
  5. την απόφαση του Ηλιόπουλου να προβεί σε απεργία πείνας ως έσχατη λύση

παρέδωσε φάκελο με 2000 υπογραφες, 8 ψηφίσματα από σωματεία και ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την προκλητική προφυλάκιση του Θ .Ηλιόπουλου

Στις επόμενες 3 ημέρες ο Διευθυντής κος Σουρβίνος δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα:

απαντήσει για ποιο λόγο κρατείται ο Θοδωρής Ηλιόπουλος εφόσον το βούλευμα δεν ειναι επαρκές για την αιτιολόγηση της κράτησης του

πάρει θέση απέναντι στον απεργό πείνας Θ. Ηλιόπουλο αλλα και απέναντι στην κοινή γνώμη πείθοντας για την αμεροληψία και την δίκαιη κατανομή Δικαιοσύνης, όπως προστάζει το Σύνταγμα

Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον προφυλακισθέντα Θοδωρή Ηλιόπουλο 20.07.09

Αντιπροσωπία της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας Συνασπισμού και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων συναντήθηκαν σήμερα (20/07/09) με τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού δικαιοσύνης του κ. Νίκου Δένδια, προκειμένου να του θέσουν το αίτημα της αποφυλάκισης του Θοδωρή Ηλιόπουλου, τελευταίου κρατούμενου για τα γεγονότα της εξέργερσης του Δεκέμβρη, προφυλακισμένου από τις 22/12/08 και απεργού πείνας από τις 10/07/09. Ο εκπρόσωπος του Υπουργού δεσμεύτηκε πως θα δώσει απάντηση στο αίτημα, σε διάστημα τριων ημερών.

Είναι πράγματι προκλητικό ένας νέος άνθρωπος να προφυλακίζεται και επί της ουσίας να εξαναγκάζεται σε αναστολή της ζωής του για 7 μήνες και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η κράτησή του να παρατείνεται σε άλλους 6, με την κατηγορία της «μη μεταμέλειας και της επικινδυνότητας για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια», χωρίς να έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση εναντίον του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μοναδικό τεκμήριο ενοχής του αποτελούν οι αντιφατικές μεταξύ τους, μαρτυρίες δυο αστυνομικών.

Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας: το δικαστικό σύστημα που εξαντλεί την αυστηρότητά του στο πρόσωπο ενός αθώου, είναι το ίδιο που με τη διαφθορά και την ατιμωρησία δραστών σοβαρών αντικοινωνικών εγκλημάτων δημιουργεί στην κοινωνία την αίσθηση μιας γενικευμένης παράλυσης των δημοκρατικών θεσμών.

Καλούμε όλους τους φορείς της νεολαίας και των εργαζομένων να δυναμώσουν το κίνημα αλληλεγγύης στο Θ.Ηλιόπουλο και να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης» την Τρίτη 21/7 και ώρα 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Δείτε ακόμη:

Αρχείο:

Το γράμμα του Θοδωρή Ηλιόπουλου κατά την έναρξη της απεργίας πείνας, 09.07.09

Κρατούν σε ομηρεία τα παιδιά του Δεκέμβρη, Χρήστος Ζέρβας Ελευθεροτυπία, 03.06.09

~ από dikaiomatansyn στο 20 Ιουλίου, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: