Στο σκαμνί και πάλι ο Πλεύρης

Από το ρεπορτάζ της «Αυγής»  (10.7.2009)

Στο «σκαμνί» θα καθίσει ξανά ο νεοναζιστής Κώστας Πλεύρης, για όσα αποκρουστικά υποστηρίζει στο βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια», μετά την αναίρεση που άσκησε στην αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής.

Στην αίτησή του ο Φ. Μακρής υποστηρίζει ότι «η εμπάθεια και ο φανατισμός, που αποτυπώνονται σε ορισμένα κομμάτια του βιβλίου, καθιστούν άνευ ετέρου αυταπόδεικτο το γεγονός ότι ο συγγραφέας από πρόθεση εξέφρασε δημόσια απόψεις ικανές να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, και βία εις βάρος των Εβραίων και προσέβαλε πρόσωπα λόγω της εθνοτικής τους καταγωγής».

Ο αντεισαγγελέας αναφέρει χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου, τα οποία κατά τη γνώμη του πληρούν την ειδική υπόσταση των εγκλημάτων κατά των φυλετικών, εθνοτικών και θρησκευτικών διακρίσεων, όπως αυτά προβλέπονται από τον νόμο 927/1979. Σύμφωνα με τον Φ. Μακρή, ο Πλεύρης «εκφράζει δημόσια την προσβλητική άποψη ότι η λευκή Ευρώπη κινδυνεύει από τους Εβραίους, τους οποίους εμφανίζει ως ραδιούργους, δολοφόνους και υπανθρώπους, ιδέες που δύνανται πέραν πάσης αμφιβολίας να πυροδοτήσουν εξάρσεις βίας, διακρίσεων αντισημιτισμού και σε κάθε περίπτωση μισαλλοδοξίας σε ευεπίφορους αναγνώστες».

plevris-karatzaferis

Σύμφωνα με την αίτηση αναίρεσης, τέλος, η αθωωτική απόφαση του Εφετείου έχει ελλιπή και εσφαλμένη αιτιολογία, καθώς δεν αναφέρει τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν στην απαλλαγή του κατηγορούμενου

Δείτε ακόμα:

~ από dikaiomatansyn στο 10 Ιουλίου, 2009.