Νεολαία Συνασπισμού: Για τη δίωξη της διευθύντριας του 132ου δημοτικού σχολείου της Γκράβας κ. Στέλλας Πρωτονοτάριου

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τη δίωξη της διευθύντριας του 132ου δημοτικού σχολείου της Γκράβας κ. Στέλλας Πρωτονοτάριου  (15.06.09)

Η Νεολαία Συνασπισμού καταγγέλλει τη δίωξη εναντίον της πρώην διευθύντριας του 132ου δημοτικού σχολείου κ.Στελλας Πρωτονοτάριου. Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2009, στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζεται η εν λόγω καθηγήτρια για τα παιδαγωγικά προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης που αποφασίστηκαν από το σύλλογο διδασκόντων και, πιο συγκεκριμένα, για τα προαιρετικά μαθήματα μητρικής γλώσσας στους μαθητές του σχολείου, αλλά και της ελληνικής γλώσσας στους γονείς τους, σε ένα σχολείο του οποίου ο πληθυσμός σε ποσοστό 70% είναι παιδιά μεταναστών.

Η δίωξη αυτή ασκείται με την ανοχή, αν όχι την παρότρυνση, του Υπουργείου Παιδείας και κατευθύνεται σαφέστατα ενάντια στην παιδαγωγική ελευθερία και στις προσπάθειες που γίνονται από πολλούς εκπαιδευτικούς για την ισότιμη ένταξη των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Την ίδια στιγμή, συνδυάζεται αρμονικά με τις ξενοφοβικές κατευθύνσεις της Ν.Δ για την επαναπροώθηση των μεταναστών και το κλείσιμο τους σε στρατόπεδα.

Η Νεολαία Συνασπισμού στέκεται στο πλευρό της διωκόμενης καθηγήτριας, υπερασπιζόμενη την παιδαγωγική ελευθερία, αλλά και το δικαίωμα σε ένα δημόσιο και δωρέαν σχολείο, πραγματικά ανοιχτό για όλους και για όλες, που θα ικανοποιεί τις μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες όλων των μαθητών του, χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις.

Δείτε ακόμα:

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 16 Ιουνίου, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: