Νεολαία Συνασπισμού: Athens Pride 2009 – Όλοι διαφορετικοί, Όλοι ίσοι

ATHENS_PRIDE09_flyer_final_2Νεολαία Συνασπιμού: Athens Pride 2009 – Όλοι διαφορετικοί, Όλοι ίσοι, 12.06.09

Την τελευταία χρονιά, η LGBT κοινότητα έκανε σημαντικά βήματα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της και μπορεί το επόμενο διάστημα να δώσει νέους, ακόμα πιο δυναμικούς και ριζοσπαστικούς αγώνες, αναφορικά με την εφαρμογή της πλήρους ισότητας ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά και τη γενικότερη προσπάθεια καταπολέμησης του συντηρητισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Η ακύρωση των γάμων της Τήλου είναι η καλύτερη απόδειξη των πρακτικών που επέλεξε η κυβέρνηση σχετικά με τα ζητήματα και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Η θέση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με τους γάμους, όπως και ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις περί νομοθετικής θεσμοθέτησης για την ισότητα των ατόμων με ομοερωτικό προσανατολισμό ή για τα διαφυλικά άτομα.

Η επέτειος των 40 χρόνων από την εξέγερση του Stonewall και την απαρχή του σύγχρονου LGBT κινήματος, πρέπει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη συνέχιση των αγώνων για ισότητα όλων, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Για αυτό το λόγο, πιστεύουμε ότι η φετινή εκδήλωση του Athens Pride πρέπει να αποτελέσει και την αρχή νέων διεκδικήσεων και αγώνων.

Ως Νεολαία Συνασπισμού, με τη συμμετοχή μας στο Athens Pride, αλλά και στους αγώνες για την ισότητα όλων και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, υποστηρίζουμε το δικαίωμα στον ελεύθερο σεξουαλικό προσανατολισμό, στην ελεύθερη, ισότιμη και νομικά κατοχυρωμένη επιλογή τρόπου συμβίωσης, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Διεκδικούμε την απόλυτη ισότητα όλων μας και δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.

Δείτε ακόμα:

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 12 Ιουνίου, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: