Καισαριανή: η αλληλεγγύη γεννά την ελπίδα

Ο Δήμος Καισαριανής κοντά στους μετανάστες – «Όχι στο ρατσισμό από κούνια»

antiratsistikop

Σάββατο 23 Μαΐου

Με πρωτοβουλία του Δήμου Καισαριανής το Σάββατο 23 Μαΐου στις 7 μ.μ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιρατσιστική εκδήλωση με τη συμβολική τελετή εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μας ενός παιδιού συμπολίτη μας μετανάστη από τη Γκάνα.
Η συμβολική τελετή εγγραφής γίνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Όχι στο Ρατσισμό από Κούνια».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


* Ομιλία Δημάρχου – Τελετή εγγραφής

* Ομιλίες – Χαιρετισμοί εκπροσώπων μεταναστευτικών κοινοτήτων

* Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Στα ίδια θρανία»
( Η έκθεση περιλαμβάνει πορτραίτα παιδιών 2ης γενιάς μεταναστών τυχαίες συναντήσεις στους δρόμους της Αθήνας. Τα πορτραίτα συνοδεύονται από συνεντεύξεις των παιδιών)
Το φωτογραφικό υλικό μας παραχωρήθηκε από την ομάδα FOTOFRAXIA

* Μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα μεταναστών 2ης γενιάς


Την εκδήλωση στηρίζουν και συμμετέχουν πολλοί Δήμοι της Αττικής, μεταναστευτικές κοινότητες, τα σχολεία και πολλοί φορείς της πόλης μας.

Η εκδήλωση είναι αφετηρία μιας καμπάνιας στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να τερματιστεί το σκάνδαλο των χωρίς δικαιώματα μεταναστών συνανθρώπων μας.

Τετάρτη 3 Ιουνίου

Ο Δήμος Καισαριανής και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας σας προσκαλούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009, ώρα 8.30 μ.μ.στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΙΟΛΙΑ» στην τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό του κινηματογράφου Κώστα Γαβρά .

Με αφορμή τη πρόσφατη ταινία του «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ», η οποία μιλά για την Οδύσσεια ενός λαθρομετανάστη που ζητά Παράδεισο…..στη Δύση, θέμα καθημερινό και πάντα επίκαιρο, ο Δήμος Καισαριανής πραγματοποιεί παράλληλα εκδήλωση, αφιερωμένη στους μετανάστες με τη συμμετοχή μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα FOTOFRAXIA .

Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ»

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 22 Μαΐου, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: