Αστυνομικός έσκισε το Κοράνι κατά τη διάρκεια επιχείρησης «σκούπας»

  • Τα γεγονότα όπως τα κάλυψε το αγγλικό εναλλακτικό Libcom (1) και (2)

Αστυνομικός που έπαιρνε μέρος σε μια από τις πολυ-διαφημισμένες και εβδομαδιαίες «έκτακτες» επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας, που σκοπό έχουν να καταπολεμήσουν, σύμφωνα με την ηγεσία της Αστυνομίας και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, την εγκληματικότητα, έγινε χθες η αφορμή να κατέβουν 2.000 μουσουλμάνοι μετανάστες στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν γιατί ο εν λόγω αστυνομικός έσκισε το Κοράνι, το ιερό δηλαδή βιβλίο τους.

Το γεγονός αυτό, που δεν διαψεύδεται από την αστυνομία, κατήγγειλε ένας μετανάστης από τη Συρία, τον οποίο έλεγξαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της βραδινής τους εξόρμησης στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, μέσα σε μια καφετέρια, απέναντι από τον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου.

Κατα τον έλεγχο, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους μετανάστες να αδειάσουν τις τσέπες τους και να βάλουν όλα τους τα πράγματα πάνω στο τραπέζι, ανάμεσα στα οποία υπήρχε και ένα Κοράνι. Τότε ένας από τους αστυνομικούς, όπως καταγγέλλουν, το πήρε στα χέρια του και αφού του εξήγησαν ότι πρόκειται για το ιερό τους βιβλίο, ο αστυνομικός άρχισε να το σκίζει και να το ποδοπατά, ενώ απώθησε βρίζοντας συνάδελφό του που πήγε να τον σταματήσει. Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκε η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος και ο πρόεδρός της, Ελγαντούρ Ναΐμ, ο οποίος επικοινώνησε, όπως μας δήλωσε, με το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για να γνωστοποιήσει το γεγονός και επισκέφθηκε το τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα για να υποβάλει μήνυση στον αστυνομικό. Εκεί, ο διοικητής τους ενημέρωσε ότι δεν ξέρουν το όνομα του αστυνομικού, αλλά διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ένωσης, όπως μας είπε ο ίδιος, ότι μέσα σε 48 ώρες θα το έχουν.

Σαν αντίδραση στο σκίσιμο του Κορανιού από τον αστυνομικό, η Αφγανική Κοινότητα και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α οργάνωσαν συγκέντρωση χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια, η οποία κατευθύνθηκε στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου ενώθηκαν και με άλλους μουσουλμάνους μετανάστες για να κατευθυνθούν ξανά στην Ομόνοια. Στο δρόμο, δημιουργήθηκε ένταση έξω από το Α.Τ. Κυψέλης, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.

Η πορεία συνεχίστηκε έως την Ομόνοια χωρίς άλλα επεισόδια φωνάζοντας «Αλλαχ Ακμπάρ», δηλαδή, «ο Θεός είναι μεγάλος». «Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι μεγάλο και οι πολιτικοί της Ελλάδας δεν αγαπάνε την Ελλάδα», δήλωσε ο Ελγαντούρ Ναΐμ, ο οποίος έσπευσε να καταδικάσει τις εν θερμώ αντιδράσεις και τα επεισόδια. «Απίστευτα ρατσιστική και ισλαμοφοβική» χαρακτηρίζουν την ενέργεια αυτή η Κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό», καθώς επίσης και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ενώ σε αντιρατσιστική συγκέντρωση καλούν σήμερα στις 4 μ.μ. στην πλατεία Ομονοίας η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», μαζί με κοινότητες και συλλόγους Αράβων, Πακιστανών, Αφγανών, Κούρδων και Μπαγκλαντεσιανών μουσουλμάνων μεταναστών.

Όλο το κείμενο από την Αυγή εδώ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα γεγονότα που προκλήθηκαν από την προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας , 22.05.09

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του αστυνομικού είχε ως αποτέλεσμα τη βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των μουσουλμάνων που ζουν και εργάζονται χρόνια στη χώρα μας χωρίς προβλήματα με τους Έλληνες εργαζόμενους.

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία που ασκήθηκε κατά των διαδηλωτών μεταναστών στη σημερινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα καθημερινά φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας εναντίον μεταναστών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε εκρήξεις βίας που οφείλονται στη συσσωρευμένη απόγνωση των μεταναστών, που εργάζονται και ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Ζητάμε την άμεση απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς υπεύθυνους, να ληφθούν όλα τα αναγκαία εκείνα μέτρα ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον από πλευράς των διωκτικών αρχών, αλλά και να προωθηθεί η υλοποίηση των προτάσεων των μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων που αφορούν στην ισότιμη και ουσιαστική ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

  • «Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος: όσα σιδηρόφραχτα τείχη κι αν φτιαχτούν, δεν πρόκειται να σταματήσει η κίνηση των ανθρώπων». Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.
  • Ενημέρωση από το tvxs.gr εδώ
Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 22 Μαΐου, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: