Νέος κύκλος απεργιών πείνας στις φυλακές από 1η Ιουνίου

Νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων ξεκινούν κρατούμενοι από πολλές φυλακές της χώρας, έξι ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και με στόχο να γίνουν τα αιτήματά τους γνωστά σε όλη την Ευρώπη. Θρυαλλίδα των νέων κινητοποιήσεων στάθηκε η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Δένδια, να αποσύρει την παράγραφο 2 της δέσμης μέτρων για το σωφρονιστικό σύστημα, που αφορά σε “ευεργετικές ρυθμίσεις” για όσους έχουν καταδικαστεί με τον νόμο περί ναρκωτικών.

“Ο αγώνας αυτός δεν έχει ονόματα, αρχηγούς και ηγέτες”

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, που δημοσιεύθηκε στην Εποχή, οι κρατούμενοι επισημαίνουν ότι “η Βουλή δεν έκλεισε. Υπάρχει το θερινό τμήμα. Εφόσον ο υπουργός δεν μας εμπαίζει, έχει χρόνο μέχρι τις 29/5 να ανακοινώσει την εκ νέου κατάθεση του νομοσχεδίου στα θερινά τμήματα της Βουλής”.

Οι κρατούμενοι υπενθυμίζουν ότι “από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι σήμερα, οι εξαγγελίες του υπ. Δικαιοσύνης είναι ότι θα αποφυλακιστούν 5.500 κρατούμενοι ώς τον Απρίλιο του 2009″ και επισημαίνουν: “Είναι προσχηματικό ότι ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ δεν το δέχονται, γιατί περνούν νομοσχέδια επί χρόνια χωρίς τη στήριξη της αντιπολίτευσης”.

Επιπλέον, καλούν τις οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε αλληλέγγυο να “προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις, μεταξύ άλλων και έξω από τις φυλακές, το υπουργείο, τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου και τον Περισσό».

Καταλήγοντας τονίζουν: «Ο αγώνας αυτός δεν έχει ονόματα, αρχηγούς και ηγέτες. Η συμμετοχή όλων μας είναι θέμα ηθικής τάξης. Η εβδομάδα που πέρασε είχε τέσσερις νεκρούς κρατούμενους. Τα μέτρα που παίρνουν για την αποσυμφόρηση γίνονται μέσα από την φυσική μας εξόντωση. Μην κάνετε πίσω”.

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 19 Μαΐου, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: