Ο κατά ΠΑΣΟΚ «πολιτικός φιλελευθερισμός»: μέτρα φύλαξης των συνόρων από τους «λαθρομετανάστες» εισηγείται ο Γ. Παπανδρέου

Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπέρ της Ελλάδας-φρούριο, σε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο της Πάτρας ενόψει των ευρωεκλογών (18.5.2009)

«Στην Πάτρα, διαπιστώνουμε, και διαπίστωσα κι εγώ προσωπικά σήμερα, την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης των προσφύγων. Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται και να υποφέρουν οι τοπικές κοινωνίες, να ευτελίζονται οι ζωές λαθρομεταναστών και προσφύγων, και βεβαίως να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία και οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα.

pasok1

Μια σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει έξι πράγματα, τα οποία σήμερα δεν γίνονται. Σήμερα, πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει σοβαρή φύλαξη των συνόρων μας, διότι έχουμε την πλήρη υποβάθμιση του Λιμενικού Σώματος, από πλευράς μέσων και ανθρώπινου δυναμικού, στα σύνορα της χώρας.

Σήμερα, έχουμε έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής, για το πώς και ποιος χαρακτηρίζεται πολιτικός πρόσφυγας και ποιος επαναπροωθείται. Σήμερα, έχουμε παντελή έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής, για το πώς εντάσσουμε τους νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Σήμερα, έχουμε παντελή έλλειψη μιας ξεκάθαρης πολιτικής ενίσχυσης των λιμανιών μας, φύλαξης των λιμανιών μας, ώστε να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλα τα κυκλώματα της λαθρομετανάστευσης, ότι δεν επιτρέπουμε η Ελλάδα να είναι δίαυλος – πύλη διαφυγής λαθρομεταναστών προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σήμερα, δεν έχουμε ενεργοποιήσει τις διμερείς μας συμφωνίες με τη γείτονα Τουρκία. Διμερείς συμφωνίες, που προβλέπουν την επαναπροώθηση όσων λαθρομεταναστών έρχονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, κάτι το οποίο μπορούσαμε και είχαμε εφαρμόσει όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση.

Και βεβαίως, έχουμε μια πλήρη απουσία διαπραγματευτικής ισχύος και πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης. Διότι μια σοβαρή κυβέρνηση θα μπορούσε, με τη συνεργασία των ευρωπαϊκών αρχών, να φυλάξει τα σύνορά μας και έτσι θα υπήρχε αρωγή στην Ελλάδα σε αυτή τη μεγάλη εισροή των λαθρομεταναστών».

metanastes2

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 18 Μαΐου, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: