Από τις αστυνομικές σκούπες δεν απειλούνται μόνο τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά όλων μας

Tο Σάββατο 9 Μάη, υπό την σκέπη της υπογραφής «επιτροπές πολιτών για την απελευθέρωση της χώρας από τους αλλοδαπούς εισβολείς», καλείται αντιμεταναστευτική ρατσιστική συγκέντρωση μίσους στην Ομόνοια. Η περιοχή δεν είναι απλά το ιστορικό κέντρο της πόλης, αλλά στις μέρες μας έχει ταυτιστεί με τους μοντέρνους «Αθλίους», τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Και μόνο ο τίτλος αυτών των «επιτροπών» ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου ενάντια στης γης τους κολασμένους. Ακόμα κι αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις, αρκεί το ηχηρό κάλεσμα της δολοφονικής φασιστικής Χρυσής Αυγής στην ίδια συγκέντρωση από το site της για να μας πείσει ότι στον δικό τους «πόλεμο» πάνω από όλα μετράει ο αριθμός των «θυμάτων»…

Σε μικρή απόσταση από τη φασιστική συγκέντρωση, 500 άστεγοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στο εγκαταλελειμμένο από το έτος 2000 κτίριο του παλιού εφετείου στην οδό Σωκράτους. Δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης και αξιοπρέπειας. Ζητάνε νομιμοποίηση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με μετατροπή του χώρου του παλιού εφετείου σε οργανωμένο ξενώνα αστέγων. Την ίδια στιγμή το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ) στο οποίο ανήκει το κτίριο, έχει ζητήσει την εκκένωση του κτιρίου από την αστυνομία ενώ ο Δήμος δεν αναλαμβάνει το κόστος λειτουργίας ξενώνα. Είναι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος. Η κυβέρνηση με την αντιμεταναστευτική και αντιπροσφυγική πολιτική της καταδικάζει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες σε συνθήκες εξαθλίωσης, ενώ παράλληλα ανοίγει το δρόμο στους εκφραστές του πιο αντιδραστικού ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της φασιστικής βίας, να επιχειρήσουν να αποκτήσουν κοινωνική νομιμοποίηση. Για το μαζικό κίνημα, τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, τα συνδικάτα, όλα τα κόμματα της αριστεράς, κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Απαιτούμε και παλεύουμε για:

· Να μην πραγματοποιηθεί καμία αστυνομική επιχείρηση «εκκένωσης» στην Σωκράτους.

· Στέγη, αξιοπρέπεια και τροφή σε κάθε άστεγο της πόλης – άσυλο τους πρόσφυγες.

·Νέα νομιμοποίηση για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά.

· Ακύρωση της φασιστικής συγκέντρωσης στις 9/5.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας:

Την Παρασκευή 8/5, στις 12 το μεσημέρι, καλούμε τα ΜΜΕ και κάθε φορέα που ενδιαφέρεται να βρεθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα όλων των κατοίκων αυτής της πόλης – ντόπιων και μεταναστών – μακριά από ρατσιστικές κραυγές και κηρύγματα μίσους, στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του παλιού Εφετείου.

Το Σάββατο 9/5, από τις 2 το μεσημέρι, καλούμε κάθε κοινωνικό και πολιτικό φορέα, καθένα και καθεμιά που δεν θεωρεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες κίνδυνο και απειλή, να βρεθεί μαζί μας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες του Εφετείου μέσα στο προαύλιο του παλιού Εφετείου. (είσοδος στο Εφετείο από την πίσω Πάροδο της οδού Μενάνδρου)

  • Στη διοργάνωση (που παραμένει ανοιχτή) μέχρι στιγμής καλούν:

Επιτροπή μεταναστών & Προσφύγων του Παλιού Εφετείου της Σωκράτους, Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα, Δημοτική Κίνηση «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ», ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, Κόκκινο, Ξεκίνημα, Επιτροπές Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμού & Νεολαίας ΣΥΝ

Δείτε ακόμα:

  • Χορηγός επικοινωνίας των ρατσιστών ο «Αδέσμευτος» του Δ. Ρίζου -και με πρωτοσέλιδη καταχώρηση:

adesmeftos_racism_may09

  • Χορηγός επικοινωνίας και το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ. Η γεναιόδωρη αρωγή του έγκριτου ειδησεογραφικού σταθμού στην ρατσιστική επιχειρηματολογία (βλ. σύνδεση της υπαρκτής εγκληματικότητας με τους μετανάστες και συλλήβδην εγκληματοποίηση των τελευταίων, σύνδεση της υποβάθμισης της περιοχής γύρω από την Ομόνοια με τη «λαθρομετανάστευση», κινδυνολογία και ωμή καλλιέργεια ξενοφοβίας, διαφήμιση της ρατσιστικής συγκέντρωσης της 9.5.09) εκτιμάται δεόντως από τους ρατσιστές, όπως μαρτυρά το τέλος του βίντεο…
Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 7 Μαΐου, 2009.

2 Σχόλια to “Από τις αστυνομικές σκούπες δεν απειλούνται μόνο τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά όλων μας”

  1. […] Το κάλεσμα των οργανώσεων σε συγκέντρωση αλληλεγγύης … […]

  2. […] “Χέρι-χέρι” ΕΛ.ΑΣ – Χρυσή Αυγή έξω από το εφετείο , 11.05.09 […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

 
Αρέσει σε %d bloggers: