«Σκούπα» στη Σωκράτους

Μέλη οργανώσεων μεταναστών καταγγέλλουν ότι το βράδυ της 29ης Απριλίου, αστυνομική κλούβα προσήγαγε μετανάστες που βρίσκονταν έξω από το κτίριο του παλιού εφετείου στην οδό Σωκράτους. Αστυνομικοί με πολιτικά φέρονταν να κινούνται περιμετρικά του κτιρίου, κάνοντας ερωτήσεις για τις συνθήκες που επικρατούν εντός του παλιού εφετείου, στο οποίο διαμένουν τουλάχιστον 500 μετανάστες.

Οι 500 και πλέον νέοι μετανάστες από το Μαγκρέμπ έχουν καταλάβει το 8όροφο κτίριο του παλιου εφετείου της Σωκράτους στην Ομόνοια. Πρόκειται για τον πιο άθλιο χώρο μαζικής κατοικίας μεταναστών που μπορεί να βρει κανείς (ύπνος ανάμεσα σε σκουπίδια σε αποσύνθεση, περιττώματα, κλπ). Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έξωσής τους από το χώρο, χωρίς φυσικά να έχει προβλεφθεί η μεταφορά τους σε κάποιον πιο ανθρώπινο.

Δειτε τα ρεπορταζ του Μάριου Διονέλλη 1 , 2

Δείτε ακόμα:

Η αντιμεταναστευτική, κατασταλτική πολιτική του ελληνικού κράτους, η περιθωριοποίηση των μεταναστών και το «σπρώξιμό» τους σε περιοχές ήδη υποβαθμισμένες, είναι το έδαφος όπου ανθεί η ρατσιστική προπαγάνδα για «καθαρές πόλεις», δηλαδή πόλεις χωρίς μετανάστες. Η ταχυδακτυλουργική σύνδεση των μεταναστών με την υποβάθμιση και την παραβατικότητα, ένα απ’τα αγαπημένα μοτίβα του ελληνικού ρατσισμού, στις «ήπιες» ή τις «ακραίες» εκδοχές του, έρχεται να «δικαιώσει» εκ των υστέρων τον αγριανθρωπισμό των αστυνομικών επιχειρήσεων και των ρατσιστικών επιθέσεων.

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 5 Μαΐου, 2009.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

 
Αρέσει σε %d bloggers: