Σκληρή αστυνόμευση στο εσωτερικό, εθνικιστικές «εξάρσεις» προς τα έξω και αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με ακραίο νεοφιλελευθερισμό: περί «συγκυβέρνησης» ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ

Παρά την πρόσφατη επαναβεβαίωση της παλιάς θέσης του κ. Καραμανλή ότι «δεν συνεργάζεται με τα άκρα», η προσέγγιση του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη προς το κυβερνών κόμμα συνεχίζεται, σημειώνει ο «Ιός» (26.4.2009).

Για να αντιληφθεί κανείς πού «πατάει» αυτή η προσέγγιση, χρήσιμη είναι η περιγραφή που έκανε ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης σε μια συνεδρίαση της Βουλής τον περασμένο μήνα (18/3/09). Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θυμήθηκε μια παλιά ελληνική ταινία με «μια ξεπεσμένη αριστοκράτισσα και την κόρη της, που μου φαίνεται ότι ήταν η Μπέτυ Αρβανίτη, δεν θυμάμαι καλά, οι οποίες δεν είχαν να φάνε και πήγαινε ένας κρεοπώλης της γειτονιάς, ένας χασάπης και τους έδινε τα κρέατα, τα μπιφτέκια, τον κιμά κ.λπ. και έτρωγαν και την ‘έβγαζαν’. Αλλά βεβαίως δεν ήθελαν να δείξουν το χασάπη, ντρεπόντουσαν. Ετσι είναι ξεπεσμένη η Νέα Δημοκρατία. Παίρνει τις ιδέες μας αλλά δεν θέλει να ξέρει ότι είναι από εμάς».

Για πολλούς, ο ΛΑ.Ο.Σ είναι «λαϊκή δεξιά», δηλαδή «δεξιά» στο κράτος, αλλά «αριστερά» στην οικονομία. Μια ματιά στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος αρκεί για να πείσει για την αστοχία της εκτίμησης αυτής: φοροαπαλλαγή για τα αυτοκίνητα πολυτελείας, κατάργηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος, θεσμοποίηση της παραοικονομίας, ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών, θεοποίηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων, πρωθυπουργοποίηση ενός τραπεζίτη.

Δείτε εδώ ολόκλρηρο το άρθρο

~ από dikaiomatansyn στο 26 Απρίλιος, 2009.

Ένα Σχόλιο to “Σκληρή αστυνόμευση στο εσωτερικό, εθνικιστικές «εξάρσεις» προς τα έξω και αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με ακραίο νεοφιλελευθερισμό: περί «συγκυβέρνησης» ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ”

  1. […] Για το οικονομικό πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

 
Αρέσει σε %d bloggers: