Παραστρατιωτικές ομάδες «υπόσχονται» ακροδεξιές εφημερίδες

Από τον «Ιό» της 11.4.2009

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία «παραστρατιωτικών ομάδων» με την ονομασία «Ομάδες Εθνικής Αμυνας», που θα αναλάβουν «εθνική δράση» κατά του εσωτερικού εχθρού απευθύνει στο φύλλο της 2ας Απριλίου ο «Στόχος». Σε κείμενο του μόνιμου αρθρογράφου του Γιώργου Ανεστόπουλου που υπογράφει με το ανορθόγραφο ψευδώνυμο «Aigean Hawk», και κάτω από τον τίτλο «Πολιτοφυλακές: η αυτοπροστασία του Εθνους», διαβάζουμε επί λέξει: «Ο πατριώτης γνωρίζει πως δεν πρέπει να επιτρέψει να ξανακαούν σημαίες και σύμβολα, να χτυπηθούν άνθρωποι και υποδομές του πατριωτικού χώρου. Γνωρίζει πως πρέπει αυτός να τα προστατέψει και να μην επαναπαύεται στις ανεπαρκείς δυνάμεις των εσκεμμένα αποδυναμωμένων Αρχών Ασφαλείας. Γνωρίζει πως πρέπει να στραφεί προς την ‘αυτοοργάνωση’ γεννώντας αυτές τις Ομάδες Εθνικής Αμυνας (ή ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες) που όχι μόνο θα χρειαστούν άμεσα για την περιφρούρηση του Εθνικού-Πατριωτικού χώρου και των ανθρώπων του (δημόσιων ανδρών και μη) αλλά που σύντομα θα κληθούν να συνδράμουν τις ανεπαρκείς δυνάμεις εθνικής ασφαλείας όπως και τις ένοπλες δυνάμεις στον αδυσώπητα άνισο εθνικό αγώνα που τις περιμένει». Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, διευκρινίζεται πως το προτεινόμενο εγχείρημα αφορά «πολεμικές δυνάμεις» ιδιωτικού ή παρακρατικού χαρακτήρα, όπως αυτές που παλιότερα «αναλάμβαναν Εθνική Δράση» κι «αποκαλούνταν από τους Πολιτικούς απαξιωτικά ως ‘παραστρατιωτικοί’».

Δεν περιμένουμε φυσικά από τη Δικαιοσύνη των κ.κ. Δένδια και Σανιδά να παράμβει αυτεπάγγελτα, είτε για να διερευνήσει τι ακριβώς εννοεί η ακροδεξιά εφημερίδα με την αναφορά της σε «ήδη υπάρχουσες» παραστρατιωτικές ομάδες, είτε για να επιβάλει τον κολασμό της πανηγυρικής προτροπής για σύσταση «πολεμικών» (δηλαδή τρομοκρατικών) ομάδων. Η πληροφορία κατατίθεται, απλώς, για να ξέρουμε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στο ερχόμενο διάστημα. Η σκανδαλώδης αντιμετώπιση από τις διωκτικές αρχές της πρόσφατης ρίψης χειροβομβίδας στα γραφεία του «Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» (βλ. «Piazza Εξάρχεια», Ιός 8.3.09) ήταν, άλλωστε, πολλαπλά διαφωτιστική.

Στο ίδιο πάνω-κάτω μήκος κύματος, ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος διαπιστώνει από τις στήλες του «Ελεύθερου Κόσμου» (5.4.09) πως «οι οργανώσεις και συνιστώσες της άκρας αριστεράς βρίσκονται πολύ κοντά στο στόχο τους να επιβάλουν τον ερυθρό τρόμο» και καταλήγει: «Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, βοηθώντας όπου αυτό είναι απαραίτητο τις αρχές, θα βρεθούμε όλοι υπήκοοοι ενός απάνθρωπου και ολοκληρωτικού κράτους, όμηροι στα χέρια των εγχώριων μισελλήνων της Νέας Τάξης».

~ από dikaiomatansyn στο 18 Απρίλιος, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: