Κάλεσμα Νεολαίας Συνασπισμού στην αντιρατσιστική συγκέντρωση το Σάββατο 21-3-09, 3 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή

21 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Οι μετανάστες και οι μετανάστριες στην Ελλάδα ζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε καθεστώς παρανομίας και αντιμετωπίζουν καθημερινά τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης, που τους/τις προσφέρει ως εύκολη λεία στην εργοδοσία. Στερούνται στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιώματων, ερχονται καθημερινά αντιμέτωποι/ες με την εργοδοτική τρομοκρατία, όπως μας έδειξε και η δολοφονική επίθεση εναντίον της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα και υφίστανται ξανά και ξανά ρατσιστικές επιθέσεις –τα παafisa_21_marti_synavliaραδείγματα της Νέας Μανωλάδας, της Πάτρας, του Αιγάλεω και του Κολωνού είναι μόνο τα πιο πρόσφατα.

Το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τις μετανάστριες ως παρίες που άλλοτε κυνηγάει, άλλοτε στοιβάζει σε εξευτελιστικούς καταυλισμούς τύπου Πάτρας, άλλοτε κρατάει όμηρους ενός τραγικού νομοθετικού πλαισίου νομιμοποίησης, όπως στα Χανιά. Η μόνη «μέριμνα» του ελληνικού κράτους είναι να καταστέλει και να συλλαμβάνει τους μετανάστες, «παραδειγματίζοντας» τους λεγόμενους «αγανακτισμένους πολίτες», δηλαδή τις φασιστικές παρακρατικές ομάδες.

Οι μετανάστες και οι μεταναστριες δεν είναι, όμως, μόνοι/μονες τους. Ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλη την Ελλάδα στέκεται στο πλευρό τους, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα για όλους και όλες.

Ως Νεολαία Συνασπισμού καλούμε, μαζί με πλήθος μεταναστευτικών, αντιρατσιστικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, σε αντιρατσιστική συγκέντρωση, το Σάββατο 21 Μαρτίου το μεσημέρι.

Οι κοινοί αγώνες που θα δώσουμε όλο το επόμενο διάστημα μαζί με τους μετανάστες και τις μετανάστριες, για τη νομιμοποίηση τους και για ίσα δικαιώματα, για παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και για ανθρώπινους χώρους υποδοχής, αλλά και για τη συνολική ανατροπή της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, είναι το στοιχειώδες πολιτικό μας καθήκον.

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 18 Μαρτίου, 2009.

 
Αρέσει σε %d bloggers: