Πόσες ακόμα απώλειες για λόγους «εθνικής άμυνας» σε καιρό ειρήνης;

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Νεολαίας Συνασπισμού (17.03.2009)

H Nεολαία Συνασπισμού συμμετέχει στην κινητοποίηση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Τετάρτη 18/3 στις 6μμ.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη του Τ.Β., ενός ακόμα νέου ανθρώπου που έχασε τη ζωή του σε καιρό ειρήνης.

Ο Τ.Β. ήταν ο τέταρτος φαντάρος που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία μέσα σε τρεις μήνες. Μέσα σʼ αυτούς τους τρεις μήνες, το ζήτημα της θητείας έγινε κατ’ επανάληψη αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ (προτάθηκε μέχρι και η συμμετοχή του στρατού στην καταστολή διαδηλώσεων…), αλλά καμιά ποινή δεν επιβλήθηκε και κανένα μέτρο ανακούφισης των φαντάρων δεν εφαρμόστηκε. Μέσα σʼ αυτούς τους τρεις μήνες, κι ενώ η μακάβρια λίστα των απωλειών διογκώνεται, αποδείχτηκε ξανά και ξανά ότι οι ζωές των φαντάρων είναι αναλώσιμες. Και γιʼ αυτό είναι τουλάχιστον προκλητικό οι πολιτικές ευθύνες να αποσιωπώνται και να γίνεται λόγος για «προσωπικά προβλήματα» των νέων που οδηγήθηκαν στο θάνατο τους τελευταίους μήνες.

Θα πούμε όσες φορές χρειαστεί: για τις απώλειες νέων ανθρώπων σε καιρό ειρήνης, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία φέρουν την ευθύνη στο ακέραιο• για τις αγγαρείες και την εντατικοποίηση (ιδίως στην παραμεθόριο, τα νησιά και την ΕΛΔΥΚ), για τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και τη διασπορά άχρηστων μονάδων ανά την επικράτεια, για τα ψυχολογικά βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς, για τη βίαιη, εθνικιστική και μιλιταριστική «παιδαγωγική» που εφαρμόζει ο ελληνικός στρατός-«κολέγιο».

Αν η αποφοίτηση απʼ το κολέγιο αυτό γίνεται μια όλο και πιο επισφαλής υπόθεση, είναι καθήκον μας να σταθούμε απέναντι στην εθνική άμυνα που σκοτώνει και να αγωνιστούμε οργανωμένα, όχι μόνο για τα δικαιώματα των στρατευμένων, αλλά και για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και στρατούς.

Advertisements

~ από dikaiomatansyn στο 17 Μαρτίου, 2009.

Ένα Σχόλιο to “Πόσες ακόμα απώλειες για λόγους «εθνικής άμυνας» σε καιρό ειρήνης;”

  1. […] Πόσες ακόμα απώλειες για λόγους «εθνικής άμυνας» σε κα… 17.03.09 […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

 
Αρέσει σε %d bloggers: